Karakter Boyutu A A A
BU GÜNCELLEME OLMADAN GÜVENDE DEĞİLSİNİZ
22 Ocak 2010 Cuma 17:37

Son günlerde ortaya çıkan ve özellikle Internet Explorer 6 kullanıcılarını etkileyen güvenlik açığına karşı Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi özel bir yazılım yaması geliştirdi. Yeni yazılım yaması tüm
Microsoft, özellikle Microsoft Internet Explorer 6 web tarayıcısını etkileyen bir güvenlik açığına karşı geliştirdiği özel yazılım yamasını kendi web sitesinde yayınladı.

Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi bu yazılım yamasının, Internet Explorer 8 sürümü dahil tüm Internet Explorer sürümlerinde etkili bir koruma sağladığını açıkladı.

İnternetten kaynaklanabilecek tehditler konusunda müşterilerini sürekli uyaran Microsoft artan kötü niyetli atak girişimlerini dikkate alarak kullanıcılarına yazılım güncellemelerini düzenli olarak yapmalarını ve anti-virus yazılımı kullanmalarını öneriyor.

Bilgisayarınızı etkin koruma konusunda daha fazla bilgiye Microsoft Türkiye’nin http://www.microsoft.com/turkiye/protect/default.mspx web adresinden erişebilirsiniz.

IE 6 üzerinde etkili

Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi’nin (Trustworthy Computing Team) yaptığı araştırmalar söz konusu güvenlik açığının ağırlıkla Internet Explorer 6 sürümüne yönelik kötü niyetli bazı ataklara yol açabileceğine dikkat çekmesine rağmen söz konusu risk nedeniyle şu ana kadar tespit edilebilmiş önemli bir atak girişimi yaşanmadı. Bununla birlikte Microsoft Güvenli Bilişim Ekibi mümkün olduğu kadar hızlı davranarak gerekli yazılım yamasını kullanıcılarının hizmetine sundu.

Bilindiği üzere web tarayıcıları her yeni internet bağlantısında yeni bir oturum başlatır ve ilgili web sitesindeki yazılım nesnelerini “okuyarak” kullanıcının web sayfalarının içeriğinden faydalanmasını sağlar. Her oturum kapandığında bu web nesneleri sistemde yer tutmaması ve güvenlik amacıyla silinir.

Yeni yazılım yamasının engellediği güvenlik açığı, web tarayıcıların kullandığı yazılım nesnelerini yok etme aşamasında sistem belleğine müdahale etmeyi kolaylaştırıyordu.
 

1046 defa okundu...
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
» İsveç Başbakanı Erdoğan'ı aradı
» "Muhtar bile olamaz' demişlerdi"
» 'ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI İÇİN SİLAH DAĞITILDI'
» Sırada 1 numara mı var?
» Mehmetçiğin inanç destanı
» Anayasa paketine son rötuş
» Kare kare sanatçı buluşması
» Özel Tim Korsan Taksi Avında
» Sıra İstanbul’da!
» CHP KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU
» Ne yazık ki dayanamadı
» Tüm yazarları göster

sitene ekle
haber,son dakika,kartal haber,siyaset
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
HABER,GÜNDEM,SON DAKİKA,SİYASET,İSTANBUL,KARTAL
Telefon: 02165179056
Eposta: farkhaber@hotmail.com