Karakter Boyutu A A A
Öğrenciler bilgi tekniğiyle güç gösterisi yaptı
22 Ocak 2010 Cuma 22:13

Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri basit makinelerle gerçekleştirdikleri deneylerle bilgi tekniğiyle güç gösterisi yaptı.
 

Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Zümresi Başkanı İsmail Ersoy ve 7. sınıf öğrencilerinin proje ve performans ödevlerinden oluşan "Basit makine sergisi" okul çok amaçlı salonunda açıldı. Bir öğrenci okul bahçesinde 2 servis aracını bilgi tekniğiyle çekerek güç ve kuvvet gösterisi yaptı.

Merve Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler devam ediyor. Son olarak okulda basit makine sergisi açılışı, Konya'da Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) destekli kurulacak Bilim Merkezi Koordinatörlüğü'nü yapan Selçuk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Hüseyin Kara'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Sergide açılış konuşmasını yapan Okul müdürü Hüseyin Taş, "Ünlü bir düşünürün 'İşitirsen unuturum, görürsen hatırlarım, yaparsam öğrenirim' ifadesine çok önem veren okul yönetimimiz, öğrencilerimizin eğitim-öğretimde eğlenerek, yaparak ve yaşayarak bilgi edinmeleri akademik başarı seviyelerini yükseltmektedir. SBS sınavlarında öğrencilerin bilgilerini kullanabilmeleri sentez ve analiz yöntemleriyle sonuca daha kısa sürede ulaşabilmeleri ve rakiplerine fark attırmakta ve daha fazla başarılı olmaktadır. Geçen yıl okulumuz SBS' de Türkiye 93.ncü olması öğretmenlerimizin öğrenci merkezli eğitim-öğretime önem vermeleri, proje tabanlı eğitimle ders işlemeleri başarımızı artırmaktadır." dedi.


PROF. DR. KARA: KURULACAK BİLİM MERKEZİ İLE EĞİTİME DESTEK VERECEĞİZ

Sergi açılışına katılan Prof. Dr. Hüseyin Kara ise "Konya'da kuracağımız Bilim Merkezi'nde yapacağımız projelerin birkaç örneğinin Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu fen ve teknoloji zümresi öğretmen ve öğrencileri tarafından bu etkinlikle yapılması bizleri çok mutlu etti. Biz de kuracağımız Bilim Merkezi'nde gösteri deneyleriyle eğitim-öğretime destek vereceğiz." dedi.

Konuşmaların ardından protokol ve öğrenciler açılan basit makine sergisini gezdiler. Ardından ise okul bahçesinde basit makinelerin çalışması ve sağladığı kolaylıkları gösteren deneylerini gerçekleştirdiler.

Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okul 7. sınıf öğrencileri okul bahçesinde makara sistemiyle halat çekme, ağır bir yükü çekme, kaldıraç sistemiyle tahterevalli oynanması, mancınık sistemiyle basket atma gibi gösteriler sundu.

Bir öğrenci ise yere kurulan makara düzeneğiyle 2 öğrenci servisini rahatlıkla çekerek güç ve kuvvet gösterisi yaptı.

Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulu'nda açılan 'Basit Makineler' sergisinde 500 farklı basit makine sistemi yer aldı. Sergi bir hafta boyunca açık kalacak.

(CİHAN)

PaylaÅŸ

1073 defa okundu...
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
BAHÇELİ'DEN 'MEHMETCİK KATİLİ'NE YARDIM
Ortaya çıkan belgelere göre, MHP lideri Bahçeli', "Mehmetçik katili ve Türkiye'ye meydan okuyan küstah" dediği Barzani'ye 57. Hükümet'teyken silah ve para verdi.
KILIÇDAROĞLU TÖRENDE ACEMİLİK ÇEKTİ
Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan 30 Ağustos törenlerine ilk kez CHP Genel Başkanı olarak katılan Kılıçdaroğlu, protokol acemiliği yapınca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den uyarı geldi.
Evet'çiler Taksim'de buluşuyor
Referandumda Evet-Hayır savaşı iyice kızıştı. Referandum öncesinde Facebook'ta örgütlenen 'Evet'çiler Taksim'de biraraya geliyor. Buluşmaya ünlü sanatçılar da katılacak
CHP'DEN ŞOK EDEN BAŞÖRTÜSÜ SKANDALI
Çarşaf açılımıyla gündeme gelen ve şimdi de sorunu ben çözerim diyen Kılıçdaroğlu'nun liderliğindeki CHP, büyük bir skandala daha imza attı. CHP, başörtüsünü rahibe kıyafetine benzetti.
PEŞMERGEYE BAHÇELİ İMZALI DON, FANİLA
Türkiyenin, Kuzey Iraktaki Kürt liderleri Talabani ve Barzaniye yaptığı yardımlarla ilgili skandal büyüyor. Son skandalın altında ise yine MHP lideri Bahçeli'nin imzası var. İşte ayrıntılar...
'DERİN YARGI' İLE BDP'NİN SES KAYDI
Ergenekon sanığı Cihaner'i kurtarma planları yaptıkları iddia edilen Yargıtay üyeleri ile ilgili yeni bir ses kaydı internete düştü. "BDP bize lazım, PKK ile işbirliği çalışmaları" başlıklı ses kaydı
Bu zulüm ne zaman bitecek?
Malatya'nın Doğanşehir İlçesine bağlı Topraktepe köyü 9 yıldır kundaklama olaylarıyla yaşıyor. Köyde kısa aralıklarla evler, ahırlar yakılıyor. Faillerin bulunamadığı köyde köylüler canından bezmiş.
» BAHÇELİ'DEN 'MEHMETCİK KATİLİ'NE YARDIM
» KILIÇDAROĞLU TÖRENDE ACEMİLİK ÇEKTİ
» Evet'çiler Taksim'de buluşuyor
» CHP'DEN ŞOK EDEN BAŞÖRTÜSÜ SKANDALI
» PEŞMERGEYE BAHÇELİ İMZALI DON, FANİLA
» 'DERİN YARGI' İLE BDP'NİN SES KAYDI
» Bu zulüm ne zaman bitecek?
» METİN KÜLÜNK GÖNÜL DOSTLARIYLA
» Tüm yazarları göster
ANKET Diğer Anketler
REFARANDUM'DA OYUNUZ HANGİSİ
KULANAMAYACAĞIM
HAYIR
EVET
haber,son dakika,kartal haber,siyaset
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
HABER,GÜNDEM,SON DAKİKA,SİYASET,İSTANBUL,KARTAL
Telefon: 02165179056
Eposta: farkhaber@hotmail.com