Karakter Boyutu A A A
'Sağlıklı yaşam için güvenli gıdalar tüketmeliyiz'
07 Şubat 2010 Pazar 14:37

Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay, sağlıklı yaşam için gıda tüketiminde toplumsal bilinç gerektiğini söyledi.
 

Güvenli gıdalarla beslenmenin hastalıklardan korunmada ilk adım olduğunu belirten Sadık Ay, ürünlerde mutlaka Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından verilen üretim izni numarasının etikette yazıp yazmadığının kontrol edilmesini istedi.

Ay, tüketicilerin, üretim izni olmayan ve son kullanma tarihi geçmiş ürünleri satanların bakanlığın 174 Alo Gıda hattına bildirmesini istedi. Açıkta satılan gıdaların satın alınmamasını da talep eden Ay, bozulmuş, yırtılmış, şişmiş, delinmiş ve sızıntı yapmış ambalajı olan gıdaların insan sağlığını tehdit ettiğini kaydetti.

Sadık Ay, şunları söyledi: "Sağlıklı bir hayat sürmemiz için bilinçli bir gıda tüketici olmak zorundayız. Süt ve süt ürünleri 0 ile eksi 4 derecede buzdolabında muhafaza edilmeli. Kırmızı ve beyaz etler, sakatlar ve deniz ürünleri de 0 ile eksi 4 derecede korunmalı. Dondurulmuş ürünler ise eksi 18 derecede derin dondurucuda muhafaza edilmeli. Pişirilmiş gıdalar hemen tüketilmeli. Daha sonda tüketilecek olanlar da 4 derecede saklanmalı. Yumurta buzdolabında yıkanmadan ve başka gıdalarla temas edilmeden muhafaza edilmeli. Eller yumurta ile temas ettikten sonrada mutlaka yıkanmalı."

Ay, gıdaların hazırlanması sırasında çiğ tüketilecek gıdalar ile pişirilecek gıdaların birbirine temas etmemesine itina gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Ay, 2010 yılı içinde ilçede bin 500 toplum üretim ve tüketim yerlerinde gıda denetimi yapacaklarını sözlerine ekledi.

(CİHAN)


1053 defa okundu...
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
» İsveç Başbakanı Erdoğan'ı aradı
» "Muhtar bile olamaz' demişlerdi"
» 'ALEVİ-SÜNNİ ÇATIŞMASI İÇİN SİLAH DAĞITILDI'
» Mehmetçiğin inanç destanı
» Anayasa paketine son rötuş
» GÜL: HER KURUM YANLIŞ YAPANI AYIKLAMALI
» TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN İLGİLENDİREN HABER
» Özel Tim Korsan Taksi Avında
» Sıra İstanbul’da!
» CHP KONGRESİNDE YUMRUKLAR KONUŞTU
» Ne yazık ki dayanamadı
» Tüm yazarları göster

sitene ekle
haber,son dakika,kartal haber,siyaset
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
HABER,GÜNDEM,SON DAKİKA,SİYASET,İSTANBUL,KARTAL
Telefon: 02165179056
Eposta: farkhaber@hotmail.com