Karakter Boyutu A A A
Barodan utanmazlık
11 Mart 2010 Perşembe 18:15

İstanbul Barosu, Kadınlar Günü açıklamasında başörtülülere hakaret etti. Baro; kadınlarımızın örtünmesini kafese girmek olarak tanımladı, başörtülü kadınlarımızın toplumdan tecrit edildiğini de iddi
 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen Leyla Şahin davasına devletin yanında müdahil olarak katılan ve başörtüsü yasağının devam etmesi yönünde görüş bildiren İstanbul Barosu, yine başörtüsünü hedef aldı.

İstanbul Barosu Başkanlığı; 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı basın açıklamasında, “Laik Cumhuriyetin büyük çaba ve özverilerle; tecrit edildikleri kafesler arkasından çıkarmaya uğraştığı kadınlar, bugün yeniden örtünmeye, eve yönlendirilmeye çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı. İstanbul Barosu Başkanlığı, kadınlarımızın örtünmesini “kafese girmek” olarak tanımlayıp başörtülü kadınlarımızın toplumdan tecrit edildiğini iddia ederken, namus kavramının kadının bedeni ile özdeşleştirilmesini ise eleştirdi.

“KADINLAR TAM OLARAK HAKLARINA KAVUŞMADI”
İstanbul Barosu Başkanlığı; Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün, 100. yıldönümünde de buruk kutlandığını, dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların tam olarak haklarına kavuşmadığını açıkladı. Açıklamada; “Ülkemizde kız çocuklarının okula gönderilmemesi, kadınların istihdama katılamaması, sosyal ve ekonomik özgürlüklerinin kısıtlı olması dolayısıyla kendilerini geliştirme olanaklarının az olması kadınlar konusunda olumlu ayrımcılık uygulamalarını Türkiye'de de zorunlu kılmaktadır” denildi.

“NAMUS KAVRAMI HÂLÂ KADININ BEDENİ İLE ÖZDEŞLEŞTİRİLMEKTE”
İstanbul Barosu Başkanlığı'nın açıklamasında; kız çocuklarının köyde ve kentte yıllarca okul dışında tutulduğu, kızları okulla tanıştıracak “Köy Enstitüleri Projesinin” devlet eliyle yok edildiği günlerin yakın tarihimizin kara sayfalarında yer aldığı iddia edilerek, şöyle denildi:

“ (...) Namus kavramı hala kadının bedeni ile özdeşleştirilmekte, kadının kimliği ve adı silinmektedir. (...) Bugün kadınlar hala Çalışma Yaşamında ve Eğitim Alanında cinsel ayrımcılığa tabi tutulmakta ve “fırsat eşitliği” ilkesi göz ardı edilmektedir. Laik Cumhuriyetin büyük çaba ve özverilerle; tecrit edildikleri kafesler arkasından çıkarmaya uğraştığı kadınlar, bugün yeniden örtünmeye, eve yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Kadının hala siyaset alanında, yerel yönetimlerde, mülki yönetimlerde adı yoktur.”

YASAKÇI BARO Ergenekon savunucusu
İstanbul Barosu, ‘meslek liselerine katsayı eşitliği sağlayan' kararın yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'a başvurdu. Danıştay 8. Dairesi, YÖK'ün üniversiteye girişte katsayı farkını kaldıran kararının yürütmesini oy birliği ile durdurdu.

İstanbul Barosu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) görülen Leyla Şahin davasına devletin yanında müdahil olarak katıldı ve başörtüsü yasağının devam etmesi yönünde görüş bildirdi. AİHM, İstanbul Barosu'nun müdahillik başvurusunu reddetti.

İstanbul Barosu, stajyer avukatların Staj Eğitim Merkezi'ne başörtüsü ile girmesini yasakladı.

Baro, 19 Ocak 2009'da Hurşit Tolon'un GATA'ya sevk edilmesi için çağrıda bulunulan bir basın açıklaması yaptı.

İstanbul Barosu, Şubat 2009'da, Ergenekon davası sanıkları emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve emekli Albay Arif Doğan'ın ‘sağlık' gerekçesiyle tahliye edilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu.

İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'la birlikte baro yönetim kurulu üyeleri 20 Temmuz 2009 tarihinde Silivri'de görülen ikinci Ergenekon davasının duruşmasına katıldı. Başkan Aydın, başta Hurşit Tolon olmak üzere birçok sanıkla samimi bir şekilde sohbet etti.

PaylaÅŸ

1038 defa okundu...
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
Hatay'da akıl almaz işler dönüyor
Geçtiğimiz günlerde İskenderun'daki Deniz İkmal Komutanlığı'na saldırı düzenlendi. Sonrasında kışla içindeki ankesörlü telefondan İskenderun Emniyeti aranarak, "Sıra size de gelecek" denildi.
ERDOĞAN, CHP LİDERİ'NE ÇAĞRIDA BULUNDU!
Başbakan Erdoğan Anayasa'da TSK'ya darbe yapma olanağı tanıyan 35. maddeyi kaldırmak için siyasilere komisyon kurma teklifi yaparak gerekirse 'TBMM'yi olağanüstü toplama kararı alırız' dedi.
GECE YARISINDAKİ ZİRVEYE 'BALYOZ' İNDİ!
Yüksek Askeri Şurası öncesi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin, bir bölümü emekli 102 subay hakkında yakalama kararı çıkartması TSK'da rahatsızlığa neden olunca Erdoğan'la Başbuğ gece yarısı görüşt
UZMAN BİR EKİP ATANDI
Tarım Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde gıdada halk sağlığana karşı korkunç oyunlar oynanıyor. İşte bilinen süpermarketlerde satılan ve halkın sağlığını hiçe sayan ürünlerle ilgili inanılmaz raporlar
ERGENEKON'A DARBE VURDUKÇA PKK AZIYOR!
Ümraniye'de bir gecekonduda bulunan bombaların ardından Ergenekon'a vurulan her darbe, Türkiye'yi tüyler ürperten gerçekle yüz yüze getirdi. Yargının attığı her adıma PKK eylemle karşılık verdi.
Yargının, Meclisin üzerindeki vesayetini kaldırmak istiyoruz
Recep Akdağ, Anayasa değişikliği paketi ile halkın refah ve mutluluğunu artırmak istediklerini ifade ederek, ''Yargının, Meclisin yani yasamanın üzerindeki vesayetini kaldırmak istiyoruz'' dedi.
Tarihin en büyük gizli belge sızdırma olayı
Amerika Birleşik Devletleri tarihindeki en büyük gizli belge sızdırma olayı..
» Hatay'da akıl almaz işler dönüyor
» ERDOĞAN, CHP LİDERİ'NE ÇAĞRIDA BULUNDU!
» GECE YARISINDAKİ ZİRVEYE 'BALYOZ' İNDİ!
» UZMAN BİR EKİP ATANDI
» ERGENEKON'A DARBE VURDUKÇA PKK AZIYOR!
» Yargının, Meclisin üzerindeki vesayetini kaldırmak istiyoruz
» Tarihin en büyük gizli belge sızdırma olayı
Son 7 gün içinde yorumlanmış haber bulunamadı.
» Tüm yazarları göster
ANKET Diğer Anketler
REFARANDUM'DA OYUNUZ HANGİSİ
KULANAMAYACAĞIM
HAYIR
EVET
haber,son dakika,kartal haber,siyaset
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
HABER,GÜNDEM,SON DAKİKA,SİYASET,İSTANBUL,KARTAL
Telefon: 02165179056
Eposta: farkhaber@hotmail.com