Karakter Boyutu A A A
Sigaranın panzehiri sarımsak
08 Temmuz 2010 Perşembe 16:10

Uzmanlar, sarımsağın özellikle sigara tiryakileri tarafından tüketilmesi durumunda nikotinin zararlarını azalttığını belirtiyor.
 

Bitkiler konusundaki araştırmaları ile tanınan biyolojik aktif ürünler uzmanı Remzi Kök, sarımsağın faydalarını şöyle anlattı: “Sarımsak, besin listelerinde birinci yerini, yapısında bulunan, manganez, silisyum, iyot, kükürt gibi madensel tuzlara, sülfür bileşiklerine, sülfürlü şekere, alil okside, antibiyotiklere, bitkisel yağa ve içeriğinde bulunan 40 aşkın yararlı maddeye borçludur. Düzenli tüketilmesi halinde iyi bir antibiyotiktir, mikropları öldürür.

Bağırsakları solucan ve kurtlardan temizler. Karaciğer rahatsızlıkları, tiroid, böbreküstü iç salgı bezleri, gut, siyatik, baş dönmeleri, kulak uğuldaması, ateş inip çıkması gibi birçok hastalıklara iyi geliyor. Kandaki şeker miktarını dengelemesi yüzünden şeker hastalığına karşı en iyi doğal ilaç olarak bitkiler arasındaki haklı yerini alıyor.”

EVİMİZDEKİ DOKTOR SARIMSAK
Remzi Kök, sarımsağın faydalarını saymakla bitirilemeyeceğini kaydederek, “Zamanımızın yaygın tehlikelerinden olan enfarktüs ve beyin kanamalarının baş sorumlusu yüksek tansiyondur. Sarımsak yüksek tansiyonu düşürdüğü gibi kan damarda yumuşatarak damar sertliğine karşı koyup, kolesterol miktarını ayarlıyor. En önemli tarafı ise tiryakileri nikotin zehirlenmesine karşı koruyor. Bilimsel araştırmalara göre kanser tümörlerini önlemeye yardımcı olduğu belirlenen sarımsak, sinir sistemini ve kan dolaşımını düzenlediği için vücuda güç ve enerji veriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve cinsel gücü artırıcı etkisi de ortaya çıkıyor. Bu yanları ile adeta ‘evimizdeki doktor' desek yanlış olmaz” diye konuştu.

Remzi Kök, sarımsağın yeni faydasının daha ortaya çıktığını, tiryakileri nikotinin zararlarından koruduğunu söyledi.

 

1216 defa okundu...
Çok okunanlar Çok yorumlananlar
» Erdoğan'dan 4 yıllık gecikmeye isyan
» CHP'yi karıştıracak iddia
» Yurttaş: 4C-4B ayrımını ortadan kalkacak
» Erdoğan'dan Fransa'ya Sert Mesaj
» G.Kurmay'dan Sözleşmeli Er Açıklaması
» Sabah-ATV'ye Üç Teklif Geldi
» Tem kapatıldı
Son 7 gün içinde yorumlanmış haber bulunamadı.
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
Tüm hakları sakldır
İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz
Fark Haber
Telefon: 02165179056
Eposta: farkhaber@hotmail.com